ACTUEEL

Tochttoer

Tocht, trek en koude luchtstroom in aantocht, dat wil toch(t) niemand?! Brrr…. het wordt buiten steeds frisser. Met een paar simpele ingrepen kun je woningen tochtvrij maken. In opdracht van woningstichting Compaen in Helmond organiseren we samen met bouwbedrijf Van der Meijs een project rondom kierdichting.

Bewoners van 304 woningen mogen hun woning tochtvrij laten maken. Het is zo gepiept en er zijn geen kosten aan verbonden. Misschien hoeft er alleen iets aan de kant te worden gezet, maar verder geen rommel en gedoe.
Het resultaat merken ze meteen: een tochtvrij huis voelt een stuk prettiger! En het kost een stuk minder energie, want door kieren en gaten te dichten en tochtstrips te plaatsen, blijft koude lucht buiten.

De start van deze pilot is in Mierlo en zal daarna verder uitgerold worden naar meerdere woningen. In de 1e fase zijn er zo’n 304 woningen geselecteerd. Bij het project zal er een Tochttoer-café komen te staan waarin de bewoners worden uitgenodigd voor meer informatie wat er gaat gebeuren in hun woning en om verdere afspraken te maken.

Op de hoogte blijven van wat we allemaal doen, zien en meemaken? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief (we sturen deze alleen maar als we echt wat te vertellen hebben, maximaal 4 keer per jaar)!

Volg ons ook op Social Media
LinkedIn
Instagram