WIE FIKS-T WAT

Fiks is een initiatief van Rachida Achhoud en René Toemen. Beiden afkomstig uit de corporatiewereld. Daarom spreken zij de taal van bouwer én huurder. Juist dat maakt Fiks tot de aangewezen intermediair tussen alle partijen die bij de renovatie zijn betrokken. Onze Fiks-ers zijn hbo’ers die een project van a tot z kunnen draaien. Doeners die kunnen aanpakken, maar wel met een plan.

RACHIDA ACHHOUD
Initiatiefnemer
RACHIDA ACHHOUD

René en ik waren collega’s bij woningcorporatie Trudo en stichting Robin Hood. Deze fijne samenwerking hebben we beklonken met het starten van ons eigen bedrijf. Van jongs af aan is het mijn drive om economische belangen te combineren met maatschappelijke meerwaarde. Bewoners positief en succesvol begeleiden tijdens onderhoud, verduurzamings- of renovatietrajecten enerzijds en anderzijds de doelstellingen van het project waarborgen; dat is waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Bewoners weten namelijk als de beste wat er speelt in hun woonomgeving en hoe hun woning functioneert.

RENÉ TOEMEN
Initiatiefnemer
RENÉ TOEMEN

Ik heb op verschillende plaatsen in het land gewoond, maar inmiddels al weer ruim 35 jaar in en rondom Eindhoven. Nu woon ik, samen met mijn vrouw, in een klein dorp: Gerwen. Rachida en ik kennen elkaar van ons werk bij een woningcorporatie. Samen hebben we ook een sociale onderneming opgezet. Wij hebben ieder onze eigen sterke kanten, ik ben van de rust en structuur. Maar wat we delen is ondernemingszin en de ambitie om Fiks goed op de kaart te zetten.

KIM VD LAARSCHOT
Fikser
KIM VD LAARSCHOT

Ik woon in het mooie Brabant op 500 meter afstand van het bos. Daar ben ik het liefst: buiten in de natuur. Van nature ben ik een rustig persoon. Ik neem graag de omgeving in mij op en voel en luister wat deze mij te vertellen heeft. In mijn werk ben ik gestructureerd en resultaatgericht. Daarvoor zet ik graag een stapje meer en steek ik de handen uit de mouwen.
Thuis voel ik mij veilig en op mijn gemak. Dat gun ik andere mensen ook. Een comfortabel, het liefst duurzaam en een veilig huis dat voelt als een thuis!

FEMKE NEMEC
Fikser
FEMKE NEMEC

Ik koester de ervaringen die ik heb opgedaan tijdens mijn reizen. Dat heeft me gemaakt tot wat ik nu ben: een ondernemende wereldburger met een goede dosis mensenkennis. Ik ben nieuwsgierig naar wat mensen beweegt en ga daarover het gesprek aan. Als Fiks-er heb ik profijt van mijn ervaring met organiseren, structureren en het bewaken van het proces. Bij Fiks zit ik op mijn plek!

CLEMENS SCHERPENZEEL
Fikser
CLEMENS SCHERPENZEEL

Sinds 20 jaar woon ik in het mooie Brabant. In mijn vrije tijd geniet ik daarom al wandelend van de natuur met mijn border collie Jari of ben ik te vinden in m’n groentetuin.Van nature hou ik van harmonie en maak ik het graag anderen naar de zin. Mijn schat aan ervaring in de horeca neem ik mee naar Fiks. Als chef-kok was ik het gewend vooruit te denken en adequate oplossingen te zoeken. Deze vaardigheden zet ik graag in als fikser. Want bewoners die midden in een renovatie zitten, hebben behoefte aan daadkracht, heldere communicatie en duidelijkheid. Voor hen ga ik daar iedere dag voor. ‘Gewoon doen’ is het motto van Fiks en daarom zit ik hier op mijn plek.

LIANNE HENDRIKS
Fikser
LIANNE HENDRIKS

Ik voel mij het meest trots en tevreden als ik heb bijgedragen aan iets waar andere mensen iets aan hebben gehad. Als Fiks-er doe ik dit door de lijm of olie te zijn tussen de opdrachtgever, uitvoerende partijen en bewoners. Dat past helemaal in mijn straatje. Mijn sensitieve maar ook praktische kant komt hierbij goed van pas. Ik luister goed, zowel met mijn oren als ogen, en hou rekening met de wensen van anderen en vergeet daarbij het einddoel niet. Ik doe wat ik zeg en zeg wat ik doe en handel veelal intuïtief, maar altijd gemixt met het nodige denkwerk (en een dotje humor).

YVONNE VAN DAAL
Fikser
YVONNE VAN DAAL

Als je bij elke bruiloft van vrienden gevraagd wordt om ceremoniemeester te zijn, dan gaat er al snel een lampje branden. Regelen en plannen past goed bij mij als persoon. Samen met mijn tomeloze energie en daadkracht is geen vraag teveel. Mijn doel is kort maar krachtig: het succesvol afronden van een project waarbij de bewoner centraal staat. Door mijn achtergrond in retail weet ik hoe belangrijk service- en resultaatgerichtheid zijn. Dat geldt ook voor renovatieprojecten. Fiks denkt in oplossingen en samenwerkingen, maar is altijd een stap vooruit waardoor we onze klanten optimaal ontzorgen.

LINDA VERKUIJLEN
Fikser
LINDA VERKUIJLEN

Nieuwsgierig of betrokken? Hoe je het ook noemen wilt, als je mijn interesse hebt gewekt graaf ik door totdat ik een antwoord heb. Ik heb een sterke drive. Graag houd ik de controle in eigen hand en zet hierbij de wens(en) van de bewoner centraal. Ik krijg energie van het werken met mensen en voor mensen. Met deze energie hoop ik mooie projecten te kunnen Fiksen! In mijn vrije tijd ga ik er graag op uit, maar een etentje organiseren voor vrienden doe ik ook graag. Ontspanning haal ik uit shoppen, wandelen en hardlopen.

SAMIRA ROUAM
Fikser
SAMIRA ROUAM

Ik ben het gelukkigst wanneer ik in verbinding sta met anderen en de mogelijkheid heb om mensen in hun kracht te zetten. Ik ben een echte doener die denkt in oplossingen. Door mijn vriendelijke houding ben ik makkelijk te benaderen. Tijdens de vele jaren dat ik werkzaam ben geweest binnen de mode en gezondheidszorg heb ik altijd veel plezier gehad om nauw met mensen samen te werken en hen te ondersteunen. Dat is ook precies waar ik in mijn werk als fikser het meeste voldoening uit haal.

MARCO VAN IWAARDEN
Fikser
MARCO VAN IWAARDEN

Door mijn ervaring als commercieel adviseur ben ik gewend om klantgericht te communiceren. Ik zeg wat ik doe en doe wat ik zeg. Als Fiks-er zie ik de bewoner als mijn klant en behandel elk contact als een kans: open, eerlijk en vooral positief. Ik ga geen uitdaging uit de weg en ben een doener. Van mensen krijg ik energie en ik sta graag voor een ander klaar. Dat begint vaak met een luisterend oor, zo ontstaat er vertrouwen. Ik ben graag de schakel tussen bewoner, aannemer en opdrachtgever. Met een behaald einddoel en planning, een tevreden klant en een glimlach bij de bewoner.

LONNEKE BRUKX
Fikser
LONNEKE BRUKX

Gewoon, oprecht en creatief. Graag in contact met mensen staan en een helpende hand bieden. Dat is wie ik ben! Een huis is voor mij een plek waar je met eigen spulletjes, waarden en normen een thuis creëert. Een renovatie is daarbij een waardevolle bijdrage om fijn te kunnen wonen, maar is een intensief proces. Elke bewoner verdient zorg, aandacht en respect tijdens het renovatieproces. Ik draag daar graag mijn steentje aan bij.

PATRICIA NIERAETH GERRITSEN
Fikser
PATRICIA NIERAETH GERRITSEN

Ik kijk met een open blik naar de maatschappij en de mensen om me heen. Ik probeer daarbij om zonder oordeel de verbinding aan te gaan, te werken aan vertrouwen en vanuit daar samen verder te bouwen. In het verleden heb ik gewerkt voor de overheid en als zelfstandige in de zorg. Het probleemoplossend werken en het (ont)zorgen past bij mij en dit komt ook in mijn functie als Fikser goed van pas. In mijn privéleven ben ik graag samen met mijn familie, vrienden en met mijn lieve gezin.

KARIMA HANINE
Fikser
KARIMA HANINE

Aanpakker, inlevend en daadkrachtig. Dat is wie ik ben. In de afgelopen 16 jaar werkte ik in de financiële dienstverlening. Luisteren naar je klant was hier de sleutel tot succes. De sociale sector heeft me echter altijd geboeid en bij Fiks vervul ik mijn wens om sociaal betrokken bezig te zijn. Een renovatie is een project op zich. Als bewoner kun je hier geen ruis bij gebruiken. Laat Fiks nou net een partij zijn die ruis wegneemt. Trots om deel uit te maken van deze partij.

CAROLINE NIEVEEN
Fikser
CAROLINE NIEVEEN

Mensen helpen en begeleiden; dat is waar ik blij van word. De afgelopen jaren heb ik verschillende rollen vervuld, waar de mens en hun thuis centraal stond. Ik weet als geen ander wat er bij de bewoners speelt, als er mensen in je vertrouwde omgeving rondlopen. Goede communicatie, duidelijkheid en respect is erg belangrijk. Ik ben open en eerlijk en behandel mensen zoals ik zelf graag behandeld wil worden. Laten we samen het traject aangaan om uiteindelijk een fijn en duurzaam “thuis” te fiksen.

BEN JIJ ONZE NIEUWE FIKSER?
Wij zoeken nieuwe collega's
BEN JIJ ONZE NIEUWE FIKSER?

Wij zoeken nog nieuwe Fiksers! Kijk op de Nieuws-pagina