WIE FIKS-T WAT

Fiks is een initiatief van Rachida Achhoud en René Toemen. Beiden afkomstig uit de corporatiewereld. Daarom spreken zij de taal van bouwer én huurder. Juist dat maakt Fiks tot de aangewezen intermediair tussen alle partijen die bij de renovatie zijn betrokken. Onze Fiks-ers zijn hbo’ers die een project van a tot z kunnen draaien. Doeners die kunnen aanpakken, maar wel met een plan.

RACHIDA ACHHOUD
Initiatiefnemer
RACHIDA ACHHOUD

Als bevlogen ondernemer met een groot hart voor maatschappelijke betrokkenheid en verbindende communicatie heb ik de afgelopen jaren ontdekt waar ik goed in ben en ook waar anderen veel beter in zijn. Het is tenslotte een leven lang leren 😊 en samen creëren, zo boek je successen en leer je je levenslessen. Fiks is ontstaan vanuit de behoefte en drive om communicatie met bewoners en werkpartners laagdrempelig, doelgericht en verbindend te laten zijn. Want van verbindingen leggen en fiks-en gaat mijn hart sneller van kloppen. En van even bijpraten met een goede kop koffie! Wanneer heb je tijd?

RENÉ TOEMEN
Initiatiefnemer
RENÉ TOEMEN

Ik heb op verschillende plaatsen in het land gewoond, maar inmiddels al weer ruim 35 jaar in en rondom Eindhoven. Nu woon ik, samen met mijn vrouw, in een klein dorp: Gerwen. Rachida en ik kennen elkaar van ons werk bij een woningcorporatie. Samen hebben we ook een sociale onderneming opgezet. Wij hebben ieder onze eigen sterke kanten, ik ben van de rust en structuur. Maar wat we delen is ondernemingszin en de ambitie om Fiks goed op de kaart te zetten.

KIM VD LAARSCHOT
Fikser
KIM VD LAARSCHOT

Ik woon in het mooie Brabant op 500 meter afstand van het bos. Daar ben ik het liefst: buiten in de natuur. Van nature ben ik een rustig persoon. Ik neem graag de omgeving in mij op en voel en luister wat deze mij te vertellen heeft. In mijn werk ben ik gestructureerd en resultaatgericht. Daarvoor zet ik graag een stapje meer en steek ik de handen uit de mouwen.
Thuis voel ik mij veilig en op mijn gemak. Dat gun ik andere mensen ook. Een comfortabel, het liefst duurzaam en een veilig huis dat voelt als een thuis!

FEMKE NEMEC
Fikser
FEMKE NEMEC

Ik koester de ervaringen die ik heb opgedaan tijdens mijn reizen. Dat heeft me gemaakt tot wat ik nu ben: een ondernemende wereldburger met een goede dosis mensenkennis. Ik ben nieuwsgierig naar wat mensen beweegt en ga daarover het gesprek aan. Als Fiks-er heb ik profijt van mijn ervaring met organiseren, structureren en het bewaken van het proces. Bij Fiks zit ik op mijn plek!

CLEMENS SCHERPENZEEL
Fikser
CLEMENS SCHERPENZEEL

Sinds 20 jaar woon ik in het mooie Brabant. In mijn vrije tijd geniet ik daarom al wandelend van de natuur met mijn border collie Jari of ben ik te vinden in m’n groentetuin.Van nature hou ik van harmonie en maak ik het graag anderen naar de zin. Mijn schat aan ervaring in de horeca neem ik mee naar Fiks. Als chef-kok was ik het gewend vooruit te denken en adequate oplossingen te zoeken. Deze vaardigheden zet ik graag in als fikser. Want bewoners die midden in een renovatie zitten, hebben behoefte aan daadkracht, heldere communicatie en duidelijkheid. Voor hen ga ik daar iedere dag voor. ‘Gewoon doen’ is het motto van Fiks en daarom zit ik hier op mijn plek.

LIANNE HENDRIKS
Fikser
LIANNE HENDRIKS

Ik voel mij het meest trots en tevreden als ik heb bijgedragen aan iets waar andere mensen iets aan hebben gehad. Als Fiks-er doe ik dit door de lijm of olie te zijn tussen de opdrachtgever, uitvoerende partijen en bewoners. Dat past helemaal in mijn straatje. Mijn sensitieve maar ook praktische kant komt hierbij goed van pas. Ik luister goed, zowel met mijn oren als ogen, en hou rekening met de wensen van anderen en vergeet daarbij het einddoel niet. Ik doe wat ik zeg en zeg wat ik doe en handel veelal intuïtief, maar altijd gemixt met het nodige denkwerk (en een dotje humor).

LINDA VERKUIJLEN
Fikser
LINDA VERKUIJLEN

Nieuwsgierig of betrokken? Hoe je het ook noemen wilt, als je mijn interesse hebt gewekt graaf ik door totdat ik een antwoord heb. Ik heb een sterke drive. Graag houd ik de controle in eigen hand en zet hierbij de wens(en) van de bewoner centraal. Ik krijg energie van het werken met mensen en voor mensen. Met deze energie hoop ik mooie projecten te kunnen Fiksen! In mijn vrije tijd ga ik er graag op uit, maar een etentje organiseren voor vrienden doe ik ook graag. Ontspanning haal ik uit shoppen, wandelen en hardlopen.

SAMIRA ROUAM
Fikser
SAMIRA ROUAM

Ik ben het gelukkigst wanneer ik in verbinding sta met anderen en de mogelijkheid heb om mensen in hun kracht te zetten. Ik ben een echte doener die denkt in oplossingen. Door mijn vriendelijke houding ben ik makkelijk te benaderen. Tijdens de vele jaren dat ik werkzaam ben geweest binnen de mode en gezondheidszorg heb ik altijd veel plezier gehad om nauw met mensen samen te werken en hen te ondersteunen. Dat is ook precies waar ik in mijn werk als fikser het meeste voldoening uit haal.

XANDER SCHAFFELS
Fikser
XANDER SCHAFFELS

Sociaal, vriendelijk, geïnteresseerd en behulpzaam is hoe anderen mij omschrijven. Door mijn jarenlange ervaring in de retail weet ik hoe belangrijk het is om te kunnen communiceren op verschillende niveaus. Ik ben iemand die snel kan schakelen, begrip en empathie heeft voor anderen. Door mijn probleemoplossend vermogen zie ik wat er gedaan moet worden om vooruit te kunnen. Samen staan we sterk en samen zullen we het Fiks-en.

PATRICIA NIERAETH GERRITSEN
Fikser
PATRICIA NIERAETH GERRITSEN

Ik kijk met een open blik naar de maatschappij en de mensen om me heen. Ik probeer daarbij om zonder oordeel de verbinding aan te gaan, te werken aan vertrouwen en vanuit daar samen verder te bouwen. In het verleden heb ik gewerkt voor de overheid en als zelfstandige in de zorg. Het probleemoplossend werken en het (ont)zorgen past bij mij en dit komt ook in mijn functie als Fikser goed van pas. In mijn privéleven ben ik graag samen met mijn familie, vrienden en met mijn lieve gezin.

KARIMA HANINE
Fikser
KARIMA HANINE

Aanpakker, inlevend en daadkrachtig. Dat is wie ik ben. In de afgelopen 16 jaar werkte ik in de financiële dienstverlening. Luisteren naar je klant was hier de sleutel tot succes. De sociale sector heeft me echter altijd geboeid en bij Fiks vervul ik mijn wens om sociaal betrokken bezig te zijn. Een renovatie is een project op zich. Als bewoner kun je hier geen ruis bij gebruiken. Laat Fiks nou net een partij zijn die ruis wegneemt. Trots om deel uit te maken van deze partij.

TAMARA WIJBERS
Fikser
TAMARA WIJBERS

Mensen omschrijven mij als, zorgzaam, enthousiast, leergierig en als een goede luisteraar. Ik ben trots dat ik deel mag uitmaken van het team van Fiks-e fiksers. In mijn privé leven geniet ik ervan om met mijn kinderen en Jack Russel Lola te wandelen in het bos, met mijn vriend naar ons favoriete plekje aan zee te gaan, met vrienden een terrasje te pakken, te gaan dansen of een filmpje kijken. 

SIMONE COLLART
SIMONE COLLART

Ik ben een echt mensen-mens, kan goed luisteren en ik wil graag begrijpen wat mensen beweegt. Als Fiks-er combineer ik organisatietalent met sensitiviteit en praktische inzichten. Ik begrijp hoe belangrijk het is om oprechte aandacht te hebben voor bewoners, zeker tijdens een enerverende renovatie. Ik luister goed naar wat mensen te zeggen hebben en heb respect voor wat zij belangrijk vinden. Buiten mijn werk word ik heel blij van mijn gezin en koester ik fijne vriendschappen.

Martina Bijsterveld
Martina Bijsterveld

Enthousiast, inlevend, sociaal, doelgericht kortom een echte aanpakker. Dit omschrijft wie ik ben.  Ik word vooral heel gelukkig van het werken met en voor mensen, zoals ik dit in de afgelopen 17 jaar bij de kinderopvang heb gedaan. Bij fiks ga ik dit inzetten bij de projecten. Door de renovatie die ik heb meegemaakt heb ik ervaren hoe fijn het is om een fikser naast je te hebben staan die je helpt met alles wat erop je af komt tijdens een renovatie. Deze ervaring neem ik mee naar de bewoners van de projecten waar ik ga werken! Trots om deel te mogen nemen aan het fiks team.

Fiks je mee?
Fiks je mee?

Hallo, ben jij een echte verbinder! Een vlotte, communicatieve collega met de mentaliteit, ‘we gaan het samen fiks-en!’ . Iemand die mensen en standpunten bij elkaar brengt. Op een vriendelijke, praktische en doelgerichte manier, in simpele en heldere taal. Voor blabla is er geen ruimte, we doen! Vanuit kennis, compassie en daadkracht voor een rijk resultaat voor alle partijen. Herken je jezelf of een ander hierin, lees hier meer en maak contact met ons.