WIE FIKS-T WAT

Fiks is een initiatief van Rachida Achhoud en René Toemen. Beiden afkomstig uit de corporatiewereld. Daarom spreken zij de taal van bouwer én huurder. Juist dat maakt Fiks tot de aangewezen intermediair tussen alle partijen die bij de renovatie zijn betrokken. Onze Fiks-ers zijn hbo’ers die een project van a tot z kunnen draaien. Doeners die kunnen aanpakken, maar wel met een plan.

RACHIDA ACHHOUD
Initiatiefnemer
RACHIDA ACHHOUD

René en ik waren collega’s bij woningcorporatie Trudo en stichting Robin Hood. Deze fijne samenwerking hebben we beklonken met het starten van ons eigen bedrijf. Van jongs af aan is het mijn drive om economische belangen te combineren met maatschappelijke meerwaarde. Bewoners positief en succesvol begeleiden tijdens onderhoud, verduurzamings- of renovatietrajecten enerzijds en anderzijds de doelstellingen van het project waarborgen; dat is waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Bewoners weten namelijk als de beste wat er speelt in hun woonomgeving en hoe hun woning functioneert.

RENÉ TOEMEN
Initiatiefnemer
RENÉ TOEMEN

Ik heb op verschillende plaatsen in het land gewoond, maar inmiddels al weer ruim 35 jaar in en rondom Eindhoven. Nu woon ik, samen met mijn vrouw, in een klein dorp: Gerwen. Rachida en ik kennen elkaar van ons werk bij een woningcorporatie. Samen hebben we ook een sociale onderneming opgezet. Wij hebben ieder onze eigen sterke kanten, ik ben van de rust en structuur. Maar wat we delen is ondernemingszin en de ambitie om Fiks goed op de kaart te zetten.

MAARTEN PRINSEN
Fikser
MAARTEN PRINSEN

Ik ben dit werk gaan doen, omdat ik graag contact heb met mensen. Als ik achter de voordeur kom, dan kan ik veel voor mensen betekenen. Het doel is dat ze uiteindelijk prettig wonen. In mijn werk ben ik daadkrachtig en neem ik vlot besluiten. Dat zijn competenties die goed van pas komen. Verder ben ik toegankelijk; als het nodig is kan men bij mij terecht. En al neem ik mijn werk heel serieus, humor is een ingrediënt dat nooit ontbreekt.

KIM VD LAARSCHOT
Fikser
KIM VD LAARSCHOT

Ik woon in het mooie Brabant op 500 meter afstand van het bos. Daar ben ik het liefst: buiten in de natuur. Van nature ben ik een rustig persoon. Ik neem graag de omgeving in mij op en voel en luister wat deze mij te vertellen heeft. In mijn werk ben ik gestructureerd en resultaatgericht. Daarvoor zet ik graag een stapje meer en steek ik de handen uit de mouwen.
Thuis voel ik mij veilig en op mijn gemak. Dat gun ik andere mensen ook. Een comfortabel, het liefst duurzaam en een veilig huis dat voelt als een thuis!

FEMKE NEMEC
Fikser
FEMKE NEMEC

Ik koester de ervaringen die ik heb opgedaan tijdens mijn reizen. Dat heeft me gemaakt tot wat ik nu ben: een ondernemende wereldburger met een goede dosis mensenkennis. Ik ben nieuwsgierig naar wat mensen beweegt en ga daarover het gesprek aan. Als Fiks-er heb ik profijt van mijn ervaring met organiseren, structureren en het bewaken van het proces. Bij Fiks zit ik op mijn plek!

NICO ALTHUIZEN
Fikser
NICO ALTHUIZEN

Ik loop bijna altijd met een glimlach rond en dat werkt aanstekelijk. Ik word er blij van als ik ook een glimlach zie op het gezicht van de bewoners. Een positieve instelling en altijd zoeken naar oplossingen is hoe ik werk. Ondanks de vrolijkheid is het werk wel serieus. We gaan aan de slag bij mensen thuis, dat is nogal wat. Dat werk moet veilig en perfect gebeuren. In mijn werk ben ik veel aan het schakelen tussen opdrachtgevers, de vaklui en de bewoners. Daarin volg ik altijd mijn gevoel en heb oog voor mijn medemens. Samen zetten we de schouders eronder om een mooi resultaat neer te zetten.

INGE VAN GOOL
Fikser
INGE VAN GOOL

Communicatie is geen standaard trucje. Ieder project, iedere bewoner en iedere situatie is anders. De afwisseling en de ontmoetingen met bewoners is waar ik blij van word. Achter iedere voordeur weer een ander verhaal. Niet oordelen, maar juist nieuwsgierig blijven en verder kijken dan je neus lang is; daar word ik wijzer van. Met een open blik en nuchtere instelling zorg ik ervoor dat projecten vlot en soepel verlopen.

Menu