TEAM

 

Fiks is een initiatief van Rachida Achhoud en René Toemen. Beiden afkomstig uit de corporatiewereld. Daarom spreken zij de taal van bouwer én huurder. Juist dat maakt Fiks tot de aangewezen intermediair tussen alle partijen die bij de renovatie zijn betrokken.

Als team duidelijk en doeltreffend samenwerken is onze missie.

 

Wie fiks-t wat

Rachida Achhoud

Rachida Achhoud

Initiatiefnemer

Lees Meer

Bij Fiks zit ik helemaal op mijn plek. Hier komen de verschillende werkgebieden samen waar ik echt warm voor loop. Ik heb ervaring in de commerciële sector en op het gebied van sociaal ondernemen. Bovendien ben ik een echte doener die durft. En ik vind het een boeiende uitdaging om economische belangen te combineren met maatschappelijke meerwaarde. Die meerwaarde ontstaat absoluut als je draagvlak en betrokkenheid weet te creëren bij bewoners. Zij weten immers als geen ander wat er speelt in hun woonomgeving en hoe hun woning functioneert.

René Toemen

René Toemen

Initiatiefnemer

Lees Meer

Voor mij valt alles samen in Fiks. Eerst heb ik bij een arbeidsmarkt-adviesbureau gewerkt. Daarna als leidinggevende bij een corporatie. Daar hield ik me vooral bezig met sociale projecten en verhuur. Bij Fiks kan ik al die werkervaring perfect combineren. Huurders zijn weliswaar geen eigenaar. Maar de woning is wel hun thuis! Daar moet je je heel goed bewust van zijn bij groot onderhoud of renovatie. Betrokkenheid van bewoners is dan ook erg belangrijk. Huurders stellen geen irrationele eisen. Daarom willen ze vooral serieus worden genomen.

Maarten Prinsen

Maarten Prinsen

Bewonersconsulent

Lees Meer

Voordat ik bij Fiks ging werken heb ik vele jaren ervaring opgedaan bij verschillende woningcorporaties en gemeenten. In verschillende functies weliswaar, maar servicegerichtheid en probleemoplossend vermogen zijn steeds de rode draad geweest.

Dat is ook bij Fiks het geval. Als bewonersconsulent zal ik luisteren naar bewoners en waar mogelijk  en nodig zal ik helpen om problemen mee op te lossen. Dat is hard nodig om renovaties van woningen waarin gewoond wordt, voor alle partijen tot een goed einde te brengen. In mijn rol als intermediair tussen bewoners, bouwbedrijven en woningcorporaties kan ik hier zeker aan bijdragen.

Het verduurzamingsproject in Doornakkers is één van de projecten waar ik me met volle energie voor inzet om het doel van Fiks te realiseren; 100% tevreden bewoners!

Kim van de Laarschot

Kim van de Laarschot

Bewonersconsulent

Lees Meer

Voor mijn rol bij Fiks ben ik werkzaam geweest bij verschillende culturele centra. De ervaringen die ik als leidinggevende heb opgedaan in de facilitaire dienstverlening, het technisch beheer en het samenwerken met uiteenlopende doelgroepen neem ik mee en komen ten goede in de functie als bewonersconsulent. Aan mij de uitdagende taak het renovatieproces te vertalen naar de bewoner.

Als intermediair tussen de woningcorporatie, de aannemer en de bewoner voel ik mij als een vis in het water. Ik sta open voor ieders verwachtingen en probeer deze binnen gestelde doelen en kaders waar te maken. Een luisterend oor is vaak al het halve werk.

Siham Khnafssi

Siham Khnafssi

Bewonersconsulent

Lees Meer

De intermediaire rol tussen woningcorporatie, bewoners en aannemers is mij op het lijf geschreven. Vanuit mijn achtergrond als adviseur arbeidsmarktbeleid en re-integratie-adviseur heb ik veel met diverse doelgroepen mogen werken. Door mijn opleiding communicatie weet ik goed te schakelen in gespreksniveau en spreek ik de taal van zowel de bewoner, aannemer als woningcorporatie. Door aandacht en tijd voor de bewoner te nemen, kan ik werk uit handen nemen van zowel de aannemer als de woningcorporatie. Bewoners willen graag gehoord worden. Als ik hier als bewonersconsulent een bijdrage aan kan leveren, is mijn missie geslaagd!

Femke Nemec

Femke Nemec

Bewonersconsulent

Lees Meer

Sinds kort ben ik als bewonersconsulent werkzaam bij Fiks. In gesprek met mensen ben ik nieuwsgierig naar wat hen beweegt. Renovatie en onderhoud is voor sommige bewoners een ingrijpende gebeurtenis. Ik merk in de praktijk, dat mijn betrokkenheid in begeleiding en ondersteuning, de bewoners enorm helpt in het hele proces.

Als verbindende schakel tussen de aannemer, woningcorporatie en de bewoner ben ik in mijn element. Tijdens het onderhoudsproject heb ik veel profijt van mijn ervaring in organiseren, structureren en het bewaken van het proces. Het zoeken naar een (creatieve) vaak praktische oplossing, daar waar we voor een uitdaging staan, vind ik leuk. Bij Fiks zit ik op mijn plek!

Nico Althuizen

Nico Althuizen

Bewonersconsulent

Lees Meer

Gespecialiseerd in communicatie én begeleiding van bewoners bij grote renovatie- en verduurzamingsprojecten. Ik zie hoe heftig renovaties voor bewoners zijn en wat helpt om de ‘pijn’ wat te verzachten. Ik luister graag naar mensen. Ik heb oprechte aandacht voor wat bewoners vertellen en dat waarderen zij. Het geeft ze het gevoel dat ze gehoord worden en dat is belangrijk.

Een goede samenwerking is ontzettend belangrijk. Ik blijf goed op de hoogte te van veranderingen door proactief informatie over bewonerszaken te halen en te brengen. In afstemming met het hele team natuurlijk: de corporatie, de aannemer en mijn collega’s. Door mijn ondernemende en nieuwsgierige aard ben ik bovendien constant op zoek naar succesverhalen (en mislukkingen) om te verbeteren. Fouten maken mag niet, dat moet. Daar leren en verbeteren we van.

Ik kan me geen fijnere manier wensen om mijn betrokkenheid en creativiteit in te zetten. Niet alleen vanwege het werk en de mensen. Maar vooral vanwege de enorme potentie op het gebied van sociale begeleiding en communicatie. Wat cruciaal is om een project vlot en soepel te laten verlopen. Daar help ik graag bij!

Inge van Gool

Inge van Gool

Bewonersconsulent

Lees Meer

Als bewonersconsulent zet ik me in om renovatieprojecten vlot te laten verlopen voor alle partijen. In deze rol komt voor mij samen waar ik blij van word en waar ik goed in ben. Met mijn communicatie achtergrond ben ik een professionele gesprekspartner voor alle partijen. Als verbindende schakel is het belangrijk om situaties goed aan te voelen en je te verplaatsen in een ander. Achter iedere voordeur een nieuw verhaal. Juist dat sociale aspect maakt dit werk voor mij interessant. Tot slot ben ik een echte doener en zorg ik ervoor dat alles op tijd geregeld is. De communicatie met bewoners is bij mij in goede handen.

Help jij ons fiksen?

Laten we beginnen met fiksen
Hallo!

Door op fikse wijze te communiceren realiseren we tijdswinst, economische winst, tevredenheidswinst, saamhorigheid winst, wat het werkproces en de bewonersbeleving ten goede komt.