ACTUEEL

SAMENWERKEN AAN GESPIKKELD BEZIT

In samenwerking met Groene Groei begeleiden we het Woon Duurzaam Plan. Gemeenten moeten verduurzamen bij zowel huur- als koopwoningen. Hoe pak je dat slim aan bij gespikkeld bezit?

Gespikkeld bezit

Met een Woon Duurzaam Plan voor gespikkeld bezit wordt een woningopname gedaan. Samen met de bewoner wordt besproken wat er verduurzaamd kan worden; wat wil de bewoner nu of in de toekomst. De maatregelen voor de huurwoningen worden in een tool opgenomen. Per maatregel wordt in beeld gebracht wat men aan energie bespaart, ook uitgedrukt in maandlasten. Naast de tool helpt Groene Groei bij  de financiering en het regelen van subsidies. Fiks is betrokken bij het plan voor de communicatie en begeleiding van de huurders en kopers.

Woon duurzaam plan
Huiseigenaren in een wijk met gespikkeld bezit hebben vaker een kleine portemonnee en te maken met energiearmoede. Door de bewoners mee te nemen in de renovatie gaan zij op de lange termijn geld besparen. Vaak moet met een ex-huurwoning ook echt iets gebeuren. Het is ook in het belang van gemeenten dat de koopwoningen verduurzaamd worden.

Samenwerking gemeenten en woningcorporaties 
Om verduurzaming van gespikkeld bezit te realiseren maken gemeenten altijd prestatieafspraken met woningcorporaties. Hierin staat hoe beide partijen de woningen gaan verduurzamen en hoe de gemeenten hier financieel aan bijdragen. Een Woon Duurzaam Plan kan helpen om de doelen van de prestatieafspraken te behalen.

Projecten
In Rosmalen hebben we met succes een gespikkeld bezit project afgerond. Hier hebben we 7 van de 11 woningen gerenoveerd. Nu loopt er een gelijksoortig project in de Staatsliedenbuurt in Tilburg. Hier werken we samen met de gemeente Tilburg en Wonen Breburg.

Kijk voor meer informatie op de website van Groene Groei. 

Op de hoogte blijven van wat we allemaal doen, zien en meemaken? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief (we sturen deze alleen maar als we echt wat te vertellen hebben, maximaal 4 keer per jaar)!

Volg ons ook op Social Media
LinkedIn
Instagram