ACTUEEL

‘Door de renovatie heb ik mijn buren nog beter leren kennen’

Niet alleen een vernieuwde en comfortabele woning, maar ook beter contact met de buren. Dankzij het renovatieproject in de buurt kreeg meneer Vaal meer contact met de bewoners in de straat. ‘We kenden elkaar wel, maar door de renovatie is het nog beter geworden.’ Leuke bijvangst in dit project waarin Fiks de bewoners begeleidt. 

In Grave werkt elk® aan het verduurzamen van 72 woningen voor Mooiland. De heer Vaal is een van de bewoners. Zijn woning werd energiezuinig gemaakt. Bewonersconsulent Femke begeleidde de heer Vaal en de andere bewoners in dit project.

Alles is eigenlijk heel vlotjes verlopen
Het is nogal wat als er zoveel werkzaamheden worden uitgevoerd in je woning. Vaklui over de vloer en de boel moet aan de kant. Vooraf werden de bewoners goed geïnformeerd. De heer Vaal: ‘De planning werd goed gevolgd door elk®. Alleen het dakraam is eerder geplaatst, maar dat hadden ze vooraf met mij afgestemd. Dankzij de goede planning was voor mij alles overzichtelijk en goed geregeld.’

Kopje koffie in De Luwte
Over planning gesproken: De heer Vaal had de renovatie liever in een ander seizoen gezien. ‘Bij het in- en uitlopen van vaklui, maar ook tijdens het vervangen van het glas in de kozijnen was het koud in huis. De plastic afdekgordijnen in de woonkamer deden hun dienst om het stof tegen te houden, maar helpen niet tegen de kou. De zomer zou beter geweest zijn,’ geeft de heer Vaal aan. Natuurlijk krijgen bewoners kacheltjes als dat nodig is, maar dat zet weinig zoden aan de dijk tijdens het vervangen van vensterglas en de voor- en achterdeur. Een kopje koffie in rustwoning De Luwte is dan een prettige oplossing.

De zonnepanelen werken goed
De zonnepanelen leveren meteen rendement op en dat is fijn. De energierekening gaat omlaag. ‘Ik ben benieuwd of dit ook in de winter genoeg besparing gaat leveren.’ De feestelijke afsluiting van het project moet nog plaatsvinden, maar meneer Vaal kijkt er al naar uit: ‘Ik ben wel van een feestje.’

elk® en Fiks
Samen met onderhoudsbedrijf elk® stropen wij de mouwen op en maken de komende jaren honderden woningen van woningcorporatie Mooiland comfortabel en energiezuinig. Aandacht voor bewoners staat in deze renovatieprojecten centraal. Met goed teamwork tussen vaklui en de bewonersconsulent zorgen we ervoor dat in ieder project de puntjes op de i worden gezet.

Op de hoogte blijven van wat we allemaal doen, zien en meemaken? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief (we sturen deze alleen maar als we echt wat te vertellen hebben, maximaal 4 keer per jaar)!

Volg ons ook op Social Media
LinkedIn
Instagram